Hoe kan je jouw bedrijf stapje bij stapje digitaliseren?

24 mei 2023

Alles handmatig invoeren kan een gevoel van controle geven, maar er bestaat een grote kans dat hier menselijke fouten in voorkomen. Ook is dit niet het meest efficiënt, je bent er vaak 10 keer zo lang mee bezig als dat je het een software zou laten doen. En tijd is geld, het digitaliseren in je bedrijf bespaard dus ook kosten. Hieronder zullen we de eerste stappen beschrijven die jouw bedrijf kunnen helpen met digitaliseren.

Urenregistratiesoftware

Je uren automatisch laten registreren is de eerste belangrijke stap naar het digitaliseren binnen je bedrijf. Het scheelt een hoop tijd vergeleken met als je alle uren handmatig bij moet houden in verschillende documenten. Hiervoor heb je verschillende software, zo heeft Apployed een software die niet alleen de urenregistratie omvat, ook nog veel extra functies. Kijk eens bij de HR Software van Apployed als je geïntereseerd bent.

Train medewerkers en implementeer de software

De software hebben is stap één, maar de belangrijkste stap die hierna komt is toch wel dat de werknemers om kunnen gaan met deze software. Hiervoor kun je een trainingssessie aanbieden, of een handleiding maken die de werknemers in hun eigen tijd kunnen doornemen. Dit zal ook veel positieve effecten hebben op de werknemer, aangezien die ook tijd bespaard met de software.

In- en uitklokproces automatiseren

Het kan ook super efficiënt zijn om het in- en uitklokken te automatiseren. Zo heb je nooit meer dat iemand vergeet in te klokken of uit te klokken. Hiervoor heb je wel een extra beveiligingsstap nodig, om te weten wie er in en uitklokt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van biometrische identificatie of een speciale badge. Dit voorkomt ook dat er fouten worden gemaakt binnen de registratie. 

Urenregistratie koppelen

Wat zo handig is aan de urenregistratie software, is dat je het vaak ook kan koppelen met de salarisadministratie. Zo hoef je dus zelf nooit meer uit te rekenen aan de hand van de gemaakte uren van de werknemer hoeveel salaris ze krijgen. Hierdoor wordt het salaris nauwkeuriger berekend en worden de verlofuren en overuren makkelijk bijgehouden. Dit scheelt ook weer een hele hoop tijd, wat dus ook weer geld scheelt. 

Om je bedrijf efficiënter te maken en op langere termijn kosten te besparen, is het erg belangrijk dat je het bedrijf digitaliseert. Dit kun je als eerste doen door de urenregistratie te digitaliseren. Dit kan eenvoudig door een software. Train je medewerkers om hier mee om te gaan. Zo kan het in- en uitklokken geautomatiseerd worden en kan de salarisadministratie ook gekoppeld worden aan de urenregistratie. 

Share this Article