Welke antivirus software gebruiken?

6 oktober 2022
Antivirus programma

Niemand wil het, al je gegevens kwijtraken vanwege een virus op je computer. Maar hoe zorg je er nou voor dat je dit voorkomt? Antivirus software zorgen ervoor dat je computer is beveiligd tegen potentiële virussen en hierdoor kun je met een gerust hart je werkzaamheden blijven verrichten. Maar welk antivirus software moet je nou gebruiken? Lees verder voor de criteria waar de juiste software aan moet voldoen, om de juiste virusscanner tot je beschikking te hebben.

Gedrag analyseren

Antivirus software dient goed te zijn in het analyseren van het gedrag die applicaties vertonen. Hieruit kan worden opgemaakt of er verdachte gebeurtenissen plaatsvinden, bij een dergelijk gebeurtenis geeft de antivirus software jou een melding dat er een mogelijk gevaar is.

Kosten

Let op bij het kiezen van de juiste antivirus scanner dat er kosten bij komen kijken, sommige software maken zelfs gebruik van het automatisch verlengen van je abonnement. Let dus goed op dat je kiest voor de juiste software waarin er niet onnodig geld betaald hoeft te worden.

Prestaties van jouw computer

Let goed op bij het kiezen van antivirus software dat je een geschikte computer hebt. Er zijn veel verschillende software beschikbaar, het is dus van belang dat de prestaties van jouw computer hier goed mee om kunnen gaan. Als je kiest voor verkeerde software kan je computer trager worden en moeite krijgen met het verwerken van de antivirus software.

Fake antivirus software

Op het internet circuleren er helaas ook neppe antivirus software rond. Het is dus belangrijk dat je je goed verdiept in de virus scanner. Malware weet zich vaak via deze route je computer binnen te dringen en dat is niet wat je wil. Lees je dus goed in over de antivirus software en zorg ervoor dat je zeker weet dat je de juiste software aan hebt geschaft.

Ingebouwde settings

Let bij het aanschaffen van een antivirus software op de instellingen die al zijn ingebouwd. Het kan namelijk gebeuren dat de antimalware functie ervoor zorgt dat er programma’s of documenten van je computer worden verwijderd, terwijl dit niet de bedoeling is. Let dus goed op dat de instellingen goed zijn afgestemd op de programma’s en documenten die jij gebruikt op je computer.

Nieuwe malware

Let bij het kiezen van de juiste antivirus software op dat de software niet gedateerd is. Je loopt bij oude software namelijk het risico dat nieuwe malware niet wordt gedetecteerd. Wees dus bereid om een actuele antivirus software te kiezen, hierdoor weet je zeker dat de nieuwe updates ervoor zorgen dat nieuwe malware ook bestreden kan worden met de virus scanner.

Share this Article