Moneybird

Moneybird biedt een alles in één pakket voor jouw boekhouding. Het maakt het lastige van het boekhouden makkelijk voor je en het zorgt ervoor dat je sneller te werk kunt gaan. Daarnaast zorgt het voor meer plezier in je werkwijze. Het bijzondere aan Moneybird is dat je maar liefst 60 dagen gratis proeftijd hebt, hierna kun je voor jezelf beslissen of je de software wel of niet aan wil schaffen.
Moneybird voorziet je van rapportages, resultaten, rekeningen, toegang vanaf je telefoon, btw en ICP aangifte, de mogelijkheid om meer rekeningen toe te voegen, de mogelijkheid om producten toe te voegen en controles door een accountant.

Moneybird voordelen en nadelen

Voordelen

 • Bedrijfsprocessen zijn vereenvoudigd
 • Efficiënter werken
 • Gebruikersvriendelijk
 • Beschikbaar in meerdere talen

Nadelen

 • Moneybird is één portaal, bij een storing in het systeem kun je je hele boekhouding niet meer in
 • Soms te veel tabbladen
 • Bij het stopzetten van je abonnement wordt er niet altijd goed meegewerkt
 • Klantenservice kan iets beter bij nieuwe klanten

Moneybird functionaliteiten

 • Rapportages en overzichten
  Financiële rapportages zorgen ervoor dat je met de juiste informatie de juiste beslissingen kunt nemen. Moneybird biedt rapportages van de resultaten, balans, btw, de kas, debiteuren en inkomsten per contact. Daarnaast voorziet de software je ook van een crediteurenrapport, ICP-aangifte en ook de uitgaven per contact.
 • Resultatenrekening
  Moneybird update je resultatenrekening automatisch indien er nieuwe facturen zijn. Door zelf te selecteren waar een factuur bij hoort, zal de software dit op de juiste plaats bijwerken. Op je resultatenrekening staat een overzicht van je kosten en je omzet.
 • Grootboekrekeningen
  Grootboekrekeningen zijn bijvoorbeeld het huren van je pand, privé stortingen en opnames en de verschillende producten die je tot je beschikking hebt en verkoopt. Dergelijke rekeningen kun je in Moneybird aanmaken voor de kosten en schulden, ook dit is terug te vinden in je uiteindelijke balans.
 • Btw en ICP aangifte
  Je kunt met Moneybird op een makkelijke manier je btw en ICP aangifte doen. Door op een overzichtelijke manier te kunnen werken worden er verschillende rapportages voor je opgesteld door de software, hiermee kun je eenvoudig je aangifte doen.

Moneybird prijzen

Moneybird maakt gebruik van verschillende pakketten. Je hebt de mogelijkheid om 60 dagen lang  gratis de software uit te proberen. Indien het systeem bevalt, kun je kiezen uit de volgende pakketten. Hoe duurder het pakket, hoe meer tools je tot je beschikking hebt:
– €12,- per maand (20 banktransacties p/m verwerken)
– €21,- per maand (50 banktransacties p/m verwerken)
– €30,- per maand (onbeperkt banktransacties verwerken)

Moneybird Reviews

Moneybird heeft een groot aantal reviews online. De prijs wordt als eerlijk beschouwd, de software is simpel en overzichtelijk. Het werk wordt veel makkelijker gemaakt en het helpt bij mensen die niet financieel zijn onderlegd. Er wordt echter ook aangegeven dat het jammer is dat er geen kilometerregistratie is. Soms zijn er veel te veel tabbladen waardoor het onoverzichtelijk wordt. De klantenservice voor beginnende klanten kan beter, mensen hebben het gevoel dat ze aan hun lot worden overgelaten. Als je je abonnement wil stopzetten, wordt er aangegeven dat Moneybird lastig te bereiken is.

Boekhoud software