Robaws

Robaws is een softwarebedrijf waarmee je je gehele administratie sneller en makkelijker kan beheren in één omgeving. De Robaws software voorziet je van de nodige tools, namelijk: offertes, calucaties, facturaties, planning, projectbeheer, stockbeheer. De software is gespecialiseerd in vier onderdelen: verkoop, aankoop, planning en projectopvolging. Het is voornamelijk gericht op bedrijven in de bouw-, installatie- en afwerkingssectoren. Ook is Robaws het meest geschikt voor kmo’s en kleine bedrijven.

Robaws voordelen en nadelen

Voordelen

 • Bedrijfsprocessen zijn vereenvoudigd
 • Opleidingsmomenten om de software te begrijpen
 • Goede klantenservice
 • Beschikbaar in meerdere talen

Nadelen

 • Robaws is één software, als er een storing is ligt het hele ERP gedeelte eruit
 • Komen veel kosten bij als je meer gebruikers wilt toevoegen
 • De software mist een aantal ERP onderdelen

Robaws functionaliteiten

 • Product
  Robaws heeft een aantal producten waar je gebruik van kan maken, denk hierbij aan: offertes, calculaties, facturaties, planningen, projectopvolgingen, een mobiele werkbron genaamd Wappy en een uitgebreid stockbeheer.
 • Verkoop
  Robaws geeft aan dat je jouw verkoop in vier stappen kunt beheren: een correcte offerteberekening, de financiële voorspellingen zo goed mogelijk nastreven, het bijhouden en correct rapporteren van de vooruitgang van het werk en tot slot het omzetten van een factuur naar de boekhouding.
 • Aankoop
  De aankopen van jouw projecten kun je met drie simpele functionaliteiten beheren. Je kunt je materiaal en product rechtstreeks bestellen met Robaws, je kunt goed het overzicht behouden van je stockbeheer en je kunt op een snelle en efficiënte manier je facturen verwerken en bewaren.
 • Planning
  Met de Robaws software kun je je processen goed plannen en je wordt voorzien van twee schema’s. Een projectplanning en een uitgebreide dagplanning. Je kunt je medewerkers en producten inplannen en hiermee kun je ook zien wie en wat er wordt ingezet per product. Dankzij geautomatiseerde errors kun je fouten herkennen bij het dubbel inzetten van een persoon of product.
 • Projectopvolging
  Je kunt een project naberekenen, dit wordt automatisch gedaan door de Robaws software. De voorspellingen en uiteindelijk bereikte marges worden zichtbaar en hiermee kun je het proces op de juiste manier analyseren.

Robaws prijzen

Robaws maakt gebruik van verschillende pakketten. Een basic, essential en een pro pakket.
Hoe duurder het pakket, hoe meer tools je pakket bevat. Ieder pakket bevat 2 gebruikers, het toevoegen van een extra gebruiker kost meer geld. Het gaat om de volgende prijzen:
– Basic €80,- per maand (extra gebruiker €39,- per maand)
– Essential €120,- per maand (extra gebruiker €59,- per maand)
– Pro €160,- per maand (extra gebruiker €160,- per maand)

Robaws Reviews

Er zijn een aantal reviews over de Robaws app. Het vereenvoudigt de processen binnen het werk. De opleidingsmomenten worden geprezen, hierdoor is het makkelijker werken. De gebruikersvriendelijkheid is prettig en de app maakt het nog toegankelijker. De extra prijzen voor meer gebruikers worden wel als minpunt gezien.

ERP software