ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning, dit zorgt ervoor dat alle processen binnen je bedrijf worden ondersteund. ERP zorgt ervoor dat vele bedrijfsprocessen samen worden gevoegd en hierdoor wordt het werk makkelijker, effectiever en efficiënter uit te voeren. Je kunt met ERP je financiële onderdelen, projecten, in- en verkopen, rapportages en HR gerelateerde zaken beheren.

ERP is dus een allround onderdeel voor je bedrijf en dit maakt het essentieel om je processen optimaal te laten verlopen, een ERM systeem biedt je de tools om deze onderdelen op de juiste manier te beheren. Het is belangrijk om een ERP software te gebruiken, omdat je hiermee alle relevante zaken in één portaal kunt vinden. Er zijn verschillende soorten ERP software die je kunt gebruiken. Lees verder voor meer informatie over wat ERP is, wat een systeem is en met zich meebrengt, waarom je deze software moet gebruiken en welke ERP software er zijn.

Wat is ERP

ERP is een allround onderdeel van de processen binnen je bedrijf. Het geldt als ondersteuning voor deze processen en het zorgt ervoor dat alles effectiever en efficiënter kan worden uitgevoerd. Het werk wordt makkelijker voor je gemaakt, omdat alles in één omgeving te vinden is. Het maakt het werk toegankelijker en overzichtelijk, hierdoor kun je sneller anticiperen op acties en kun je op de best mogelijke manier je producten en diensten leveren voor je klanten.

ERP bevindt zich in alle onderdelen van je bedrijf, denk hierbij aan: je financiën, je projecten, je in- en verkopen, rapportages, HR gerelateerde zaken, administratieve zaken, offertes, sales, CRM, facturaties, boekhouding etc. Het toepassen van ERP en de systemen hiervan brengen wel de nodige kosten met zich mee, omdat het alle aspecten van je bedrijfsvoering dekt.

Wat is een ERP systeem?

Een ERP systeem is een portaal waarin alle zaken van je bedrijf in één portaal kunnen worden bijgehouden en toegepast. Door de veelzijdigheid van de software word je voorzien van alle relevante zaken die van belang zijn voor je bedrijf. Een ERP systeem biedt je de tools aan waarmee je je financiën bij kunt houden, inzicht hebt op je in- en verkopen, je kunt rapportages uitdraaien om de processen in te zien en te kijken waar er ruimte voor verbetering is, je kunt je HR-zaken hierin behandelen, je administratie kan op een overzichtelijke manier worden bijgehouden. Daarnaast kun je met een ERP systeem offertes opstellen, je salesmanagement beheren, CRM zaken op je nemen, facturaties maken en beheren, je boekhouding bijhouden. Al deze genoemde onderdelen zijn te vinden in één omgeving.

Een ERP systeem voorziet je van al deze tools, het brengt wel de nodige kosten met zich mee. De veelzijdigheid van een ERP systeem maakt de software waardevol en daardoor kost het ook iets meer dan een los systeem van bijvoorbeeld HRM, CRM en boekhouding. Dus, een ERP systeem is een allround systeem waarin de software je ondersteunt in alle aspecten van je bedrijf.

Waarom je ERP software moet gebruiken

ERP software moet je gebruiken omdat je hiermee alle relevante zaken kunt ondersteunen in je bedrijf. Je krijgt een goed overzicht en kunt anticiperen op eventuele verbeterpunten. Je Financiën worden goed zichtbaar, hierdoor kun je kijken naar de inkomsten en uitgaven. Als bedrijf kun je dan keuzes maken in waar er kosten bespaard kunnen worden en waar juist meer geïnvesteerd kan worden. Je bent op de hoogte van de in- en verkopen, hierdoor kun je zien welke producten en diensten het meest en minst worden benut. Je kunt gedetailleerde rapportages uitdraaien, hierdoor krijg je inzicht op alle relevante processen en waar er ruimte voor verbetering is. Je kunt met een ERP systeem ook je HRM, CRM en boekhoud gerelateerde zaken behandelen, je hebt daar geen verschillende portalen meer voor nodig. Verder biedt de ERP software ook de mogelijkheid om offertes en facturaties op te stellen. Tot slot heb je ook de mogelijkheid om je salesmanagement zo goed mogelijk uit te voeren.

Welke ERP software zijn er?

Er zijn een aantal ERP software die goed zijn voor je organisatie. De verschillende soorten software worden verder behandeld in de desbetreffende tabs. De volgende ERP software worden uitgelicht:

Unit4

Unit4 helpt je bedrijf in alle aspecten om je werkzaamheden te verbeteren. Met Unit4 ERP haal je het beste uit je bedrijf en je medewerkers. Je zorgt voor meer mogelijkheden om te groeien, biedt stabiliteit en duidelijkheid.

Silvasoft

Silvasoft is een allround software waarmee je een compleet pakket aanschaft voor het verbeteren van je werkprocessen. Bij het aanschaffen van Silvasoft heb je een goede kijk op je boekhouding, facturaties, projectbeheer, urenregistraties, het opstellen van offertes en nog veel meer.

Torza

Torza verbetert, verbindt en automatiseert de bedrijfsprocessen door middel van de ERP software. Praktijkervaring is hetgeen waar Torza op gebaseerd is en het vult de behoeften van zowel de manager als de operationele medewerkers. De toegankelijkheid zorgt voor de gewenste resultaat.

Logivert

Logivert is een softwarebedrijf dat zich richt op kleine en middelgrote bedrijven in de retail, handel en e-commerce branches. De software biedt meerdere diensten aan, denk hierbij aan ERP, CRM, POS en e-commerce.

Syntri

Syntri ERP is een softwarebedrijf dat zich richt op het optimaliseren van het werk en je de interne logistiek van jouw bedrijf. De software is geschikt voor bedrijven voor en in de maakindustrie. De workflow ERP bestaat uit een groot aantal producten en Syntri voorziet je van verschillende diensten. Wat Syntri uniek maakt is dat je ook je arbodienst gerelateerde zaken met de software kunt beheren.

Robaws

Robaws is een softwarebedrijf waarmee je je gehele administratie sneller en makkelijker kan beheren in één omgeving. Het is voornamelijk gericht op bedrijven in de bouw-, installatie- en afwerkingssectoren. Ook is Robaws het meest geschikt voor kmo’s en kleine bedrijven.

Tooltagger

Tooltagger staat bekend als software waarin de keuring wordt verbonden met het gereedschap. Met dank aan de software kun je met geautomatiseerde handelingen alle processen van je materieel beheren. Er staan drie onderdelen centraal bij Tooltagger, namelijk: het gereedschap beheren, keuren, rapporteren en informeren. Je kunt met deze software inspecties uitvoeren en daarnaast bevordert de software het samenwerken.

ERP software