HRM

HRM staat voor Human Resource Management, ook wel personeelszaken. Dit aspect van bedrijfsvoering is van groot belang voor jou en jouw medewerkers. HRM kan gezien worden als een onafhankelijk tak van een bedrijf. Het is de brug tussen de medewerkers als persoon en de werkgever als bedrijf. Het is van groot belang dat je medewerkers worden voorzien van de voorwaarden waardoor ze zo goed mogelijk kunnen presteren.

HRM is een essentieel onderdeel van je bedrijfsvoering. Het is verantwoordelijk vanaf je instroom tot aan de uitstroom. Een HRM systeem bevat de nodige tools om deze processen overzichtelijk te maken en het zorgt ervoor dat deze werkzaamheden efficiënt en effectief uit gevoerd kunnen worden. Er zijn een groot aantal HRM systemen die je kunt gebruiken voor jouw bedrijf.

Lees verder voor meer informatie over de HRM betekenis, Wat een HRM systeem is, waarom je het systeem moet gebruiken en wat voor software er zijn.

Wat is HRM?

HRM is een breed vakgebied binnen je bedrijf. Het begint al bij het werven, selecteren en aannemen van kandidaten. Zodra er een vacature beschikbaar is bij je bedrijf is het belangrijk dat je de juiste mensen op een goede manier kunt recruiten. Je zorgt ervoor dat je medewerkers zich thuis voelen bij je bedrijf, voorziet hen van de juiste middelen om het werk goed uit te kunnen voeren en biedt mogelijkheden om te excelleren. Je zorgt ervoor dat de papieren in orde zijn en dat je alle benodigde gegevens hebt van de medewerker, denk hierbij aan contracten, paspoorten, verklaringen omtrent gedrag, cv’s etc. Je bent onderdeel van de financiële onderhandelingen en bij veel bedrijven voer je sollicitatiegesprekken met kandidaten.

Ook ben je de contactpersoon van medewerkers voor verzuim, verlof en persoonlijke omstandigheden. De CAO zorgt ervoor dat de medewerkers alle informatie terug kunnen vinden over alle werk gerelateerde zaken, HRM staat hier centraal in. Ook ben je betrokken in de uitstroom van een medewerker, je zorgt ervoor dat deze processen in goede banen geleid worden en dat de medewerker en werkgever op de best mogelijke manier uit elkaar gaan.

Wat is een HRM Systeem?

Een HRM systeem is een portaal waarin alle personeelszaken met behulp van de nodige tools goed uit gevoerd kunnen worden. De HRM processen worden eenvoudiger gemaakt voor jou en jouw bedrijf. Met behulp van een dergelijk systeem is het mogelijk om jouw HRM online toe te kunnen passen. De systemen bestaan uit de relevante aspecten van het vakgebied, denk hierbij aan: werving, verlof en verzuim, urenregistraties, documentenbeheer, doelstellingen, uitstroom, bonussen, salarisbeheer, contactgegevens etc.

Een HRM systeem is toegankelijk voor verschillende mensen binnen je bedrijf. Leidinggevenden kunnen de HR-gerelateerde zaken beheren van hun medewerkers. Medewerkers kunnen ervoor zorgen dat hun gegevens kloppen, zij kunnen hun verlof en verzuim indienen, bezig zijn met het ontwikkelen van hun competenties. Met een HRM systeem kun je rechten geven aan de relevante medewerkers waardoor de juiste mensen de toegang krijgen om de werkzaamheden te automatiseren, efficiënter en effectiever te maken.

Waarom je HRM Software moet gebruiken

Het is noodzakelijk om HRM software te gebruiken vanwege het feit dat het je processen versnelt en efficiënter maakt. Door een dergelijk systeem te gebruiken krijg je een goed overzicht van de relevante HR zaken en kun je anticiperen op wat er goed gaat en waar er ruimte voor verbetering is. Daarnaast zorgt HRM software ervoor dat je alles in één portaal kunt vinden en er minder ruimte is voor fouten in het werk hierin.

Door de tools op de juiste manier te benutten, kun je excelleren als bedrijf op dit gebied. Een goede software levert uiteindelijk beter presterende medewerkers op en daarnaast kunnen zij zich ontwikkelen op de manier die zij willen en die het beste bij je bedrijf past. HRM Software zorgt ervoor dat je je kunt specialiseren en de tools helpen je bij het ontwikkelen van je bedrijf. Van de instroom tot aan de uitstroom is alles geregeld en kun je je als bedrijf richten op je medewerkers hun werkgeluk.

Welke HRM software zijn er?

Er zijn een aantal HRM software die goed zijn voor je organisatie. De verschillende soorten software worden verder behandeld in de desbetreffende tabs. De volgende HRM software worden uitgelicht:

Buddee

Buddee staat bekend als innovatief en intelligent HR-platform voor midden- en kleinbedrijven, ook wel mkb bedrijven. Het platform zorgt ervoor dat je als organisatie alle HR zaken in één omgeving hebt en je het overzicht behoudt binnen deze personeelszaken.

Emply

Emply staat bekend als de toekomst van HR. Het zorgt voor een volledig overzicht voor de organisatie en het focust zich ook op de ontwikkeling van je medewerkers. Je kunt met behulp van de verkregen HR-informatie strategische beslissingen maken en je medewerkers betrekken in dit proces.

Apployed

Apployed is een allround leverancier van HR Software. Het voorziet je bedrijf met de nodige HR-processen. Apployed kun je mee laten groeien met je bedrijf, het biedt software aan voor verschillende soorten medewerkers als het gaat om de hoeveelheid. Je kunt Apployed upgraden wanneer je groeit als bedrijf.

HoorayHR

HoorayHR zorgt ervoor dat alle HR processen één geheel vormen. Het platform belooft dat je geen HR zaken meer kunt vergeten. De HR processen worden geautomatiseerd en het bespaart je op deze manier veel tijd.

HRM software